Eerste dag handbalweek 2016

Eerste dag handbalweek 2016

De wedstrijden van de eerste dag van de Handbal kenden een speelwijze die het afgelopen jaar kenmerkend was voor een wat groter publiek: hoog tempo en veel doelpunten. Het CHS-team beet het spits af tegen het Deense Randers. De tempoversnellingen en schotkracht van de Deense talenten waren iets te veel voor de CHS’ers. Tot halverwege kon de verdediging de Denen nog een beetje in bedwang houden, in de 2e helft ging het allemaal iets te snel. De einduitslag 14-28 in het  voordeel van Randers was wel geflatteerd.

Nederland O17 is een geheel nieuwe selectie, die voor het eerst in wedstrijdverband speelde. Het sterkste team van Randers uit Denemarken bleek een prima tegenstander voor de Oranje talenten. De eerste 20 minuten gingen helemaal gelijk op, daarna nam Oranje het initiatief om halverwege met 16-13 te leiden.
De Denen pakten in de 2e helft het initiatief en vanaf 21-21 ging het steeds gelijk op. Drie minuten voor tijd leek Oranje een definitief gaatje geslagen te hebben. Randers dacht hier heel anders over. Zij lieten zien dat de wedstrijd pas voorbij is met het eindsignaal. Acht seconden voor het eind nam de Deense coach een time out waardoor de laatste actie succesvol zou moeten zijn. En dat lukte! Met nog 2 seconden te spelen kwam Randers op gelijke hoogte met Oranje: 27-27.
Topscorer bij Oranje was Nikita van de Vliet van het Amsterdamse VOC. Zij scoorde maar liefst 10 keer.
Josephine Omann was met 9 doelpunten topscorer bij Randers.

De laatste wedstrijd van de dag was de interland Nederland O19 tegen Slowakije O19. De Slowaakse dames waren ’s morgens al om 03.00 uur van huis gegaan. Het eerste kwartier vielen de doelpunten als rijpe appelen. Daarna konden de Slowaken nauwelijks de Nederlandse verdediging slechten, waardoor Oranje uitliep naar een 22-14 ruststand. In de 2e helft werd de marge niet vele groter: Slowakije kon zelfs inlopen. Echter in de laatste 10 minuten gaf de lange en vermoeiende dag voor Slowakije de doorslag. Uiteindelijk kon het team van bondscoach Robert Nijdam een 39-28 zegen noteren.
Aan Oranjezijde scoorde Bo van de Wetering maar liefst 11 keer. Dionne Housheer keerde als oud CHS’er terug in Raalte in het Oranje en wist 5x te scoren. Bij Slowakije was er geen uitgesproken schutter. De 28 doelpunten werden verdeeld over 10 speelsters.

Vandaag (woensdag) spelen de Oranje en Poolse teams in Almelo.

In Raalte speelt Randers tegen de Tukkers uit Albergen, waarna om 20.30 uur Klink Nijland/Kwiek het gaat opnemen tegen Slowakije.

Donderdag om 18.30 uur de wedstrijd Slowakije O19 – Polen O19 en daarna om 20.15 uur speelt Oranje O19 tegen het nationale team van België.
Vrijdag staan in sporthal Tijenraan maar liefst 5 wedstrijden op het programma:
Om 11.00 speelt het CHS-team nog een keer tegen Randers.
Daarna speelt het topteam van Randers tegen België O19
Om 13.30 uur komt Slowakije in actie tegen het nationale team van België
Om 15.00 uur speelt Oranje O17 tegen Polen O17
De slotwedstrijd van de handbalweek 2016 is om 16.30 uur: Oranje O19 tegen Polen O19.

De toegangsprijzen voor de wedstrijden zijn € 6,00 en vrijdag € 7,00 voor alle wedstrijden op de dag.
Tot en met 16 jaar: gratis toegang!